Új önkéntesünk - Silvia

Silvia vagyok és Spanyolországból érkeztem a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesülethez. Vigóban születtem, egy tengerparti városban Spanyolország Észak – Nyugati táján. A tanulmányaimat a salamancai egyetemen, közel a Portugál határhoz környezettudomány szakon végeztem. Azért választottam ezt a szakmát, mert szükségesnek tartom, hogy megvédjük Földünket ugyanakkor szeretem óvni az állatokat és a növényeket.

Gyerekként gyakran kimentem a természetbe fotózni a madarakat, fákat, virágokat azon gondolkodva, hogy hogyan tudnám védeni ezt a csodálatos természetet. Egyetemista diákként rájöttem mennyire szeretek utazni, új kultúrákat, embereket megismerni, úgyhogy bátran kijelenthetem a hobbim az utazás és a fényképezés. Többek között a hobbijaim közé tartozik a búvárkodás és a különböző kültéri sportok is. Mindig szerettem a tengert is, ez annak tudható be, hogy az Atlanti Óceán mellett nőttem fel, így alkalmam adódott megismerni közelebbről.
Egy nyáron át lehetőségem volt dolgozni egy akvakultúra laboratóriumba, mely csodás élményt jelentett számomra, hisz egy óceán felfedező hajón dolgozhattam.
Tanulmányaim befejeztével külföldi tapasztalatokat szerettem volna szerezni, így kerültem kapcsolatba egy barátnőmön keresztül az Európai Önkéntes Szolgálattal, aki ugyancsak Romániában volt EVS önkéntes. Ő sokat mesélt az országról és mindig pozitívumokat, így az ország terén nem volt nehéz a döntésem. Ugyanakkor nem szerettem volna egy szomszédos közeli országba menni, melynek kultúrája hasonló a miénkhez ezért is kerestem egy távolabbi országot. Amikor a Let’s move projektet felfedeztem, úgy gondoltam, hogy tökéletes lehetőség lesz számomra, hogy új dolgokat tanulhassak, és felhívhassam az aktivitásainkon keresztül az emberek figyelmét a környezetvédelem fontosságára. Úgy gondolom tökéletes helyen vagyok. Egyenlőre annyit mondhatok Romániáról és Kézdivásárhelyről, hogy nagyban különbözik az én országomtól, de ez érdekesnek bizonyul hisz így sokkal többet tanulhatok. Biztos vagyok benne, hogy csodálatos élményekben lesz részem.

Jövőbeli terveim közé tartozik, akvakultúrában és halászatban szakosodni ugyanakkor minél több kültéri tevékenységben is részt szeretnék venni új ismeretekkel gazdagodva.