A természet több arca - fotókiállítás

share on:

Az elmúlt napokban "A természet több arca" címmel sikeresen lezárult a Zöld Nap Egyesület által meghirdetett tizenharmadik fotópályázat, melynek célja volt a versenyzők a fényképezőgép lencséjén keresztül is megfigyeljék környezetüket, megismerjék az állat- és növényvilágot, és mindez ösztönözze őket a természeti és az épített környezet megóvására, védelmére. Ugyanakkor a versenybe olyan fotókat is vártak, amik személyes élményeket, cselekedeteket mutatnak be a mindennapi életből, életetekből. Minden a kis lépésekkel kezdődik.

A meghirdetett fotópályázatra az elmúlt három hónap során száznegyvennyolc versenyző négyszáznégy izgalmas és gyakorta újszerű pályaműve érkezett be a Kárpát-medence különböző térségeiből. A négy tagú zsűri (Bartha Zsolt, Bede Gábor, Nagy Lajos és Kelemen Gábor) által értékelt legjobb fotók kiállítására és díjazására 2021. szeptember 2-án (csütörtök) 18:00-kor a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház Dísztermében kerül sor. 

A csütörtöki megnyitó színvonalát Lukács Szende (felkészítő tanár Kis Emese) Bod Péter Tanítóképző diákjainak témába vágó verse és Jánó Kinga, a Református Tanítóképző és Zeneművészeti Kar végzős diákjának éneke fogja emelni. Nagy Lajos a Romániai Fotóművészek Szövetségének titkára pedig a beküldött pályaműveket fogja méltatni. A legjobb fotók készítőit névre szóló oklevéllel és díjakkal jutalmazzuk. A legjobb alkotásokból egy 2022-es forgatható falinaptár  készül. Az előző években kiadotthoz hasonlóan tartalmazza a fontos Zöld Napokat, a programmal kapcsolatos rendezvényeket, dátumokat is.

Támogatók:  Niko Kft, Vigadó Művelődési Ház, Communitas Alapítvány és az Európai Szolidaritási Testület

zoldnap