Szezonzáró kerékpártúrát szerveztek

share on:

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület szeptember 12-én a Nemere Útján egy könnyen teljesíthető kerékpártúrával zárta az idei szezont. A szervezők a szombati kerékpártúrát egyúttal honismereti túrának is szervezték. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg. 

A szombat reggeli rendezvényen a 24 fős lelkes csapat a Nemere Útja zöldútvonal C jelzéseit követve a Sportcsarnok elől Oroszfalu fele tekert ahol friss fortyogói ásványvízzel tölthették meg a kulacsukat. Ezt követően a kerékpárosok Szentkatolnát érintve a gelencei községközpontba tekertek ott egy kicsit megpihenve a Nádika fürdő volt a következő úti cél. A három évvel ezelőtt kalákával kialakított Nádika feredő hideg vize, igencsak nyugtató hatással bizonyult, minden résztvevő előszeretettel pihentetvén lábait benne. A megérdemelt fürdés után, a csapat egy része feltekert a gelencei Nádika-tetőre is. Ezt követően ki-ki hajtósabb tempóban, ki-ki kényelmesebben, társával beszélgetve gurult tovább a 35 kilóméteres távon néhány orbaiszéki települést érintve vissza a céhes városba. Közben gyönyörködtek az egyes kanyarokban eléjük táruló csodálatos növényzet látványában. 

A zöld naposok tapasztalatai azt mutatják, hogy nagyon jó társaságok és baráti kapcsolatok alakulnak ki a túráknak köszönhetően. A kerékpározás remek kikapcsolódást, sportolási lehetőséget, valamint testi és lelki feltöltődést biztosít a résztvevők számára ezért is jövőben folytatni fogják a tematikus kerékpáros tevékenységek szervezését, újabb programok bevonásával is.  

Az összes kerékpáros program időpontja a jövőben is a szervezet honlapján rendszeresen fellelhető lesz, ott jelentkezhetnek azok, akik csatlakozni szeretnének az ilyen jellegű eseményekhez. A túra a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt támogatásával valósult meg.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Straua Medárd

Videó: 

zoldnap