A szelektív hulladékgyűjtésről is tanultak a Caritas táborban

share on:

A Zöld Nap Egyesület csapata negyedik alkalommal kapott meghívást a gyulafehérvári Caritas által szervezett ötnapos interkulturális nappali foglalkozás szerdai napjára. A rövid programismertetőt és bemutatkozást követően kezdetét is vette a tevékenységsorozat. A nap során a gyerekek különböző ügyességi feladatokon vettek részt, továbbá egy interaktív bemutatót is megtekinthettek a szelektív hulladékgyűjtésről.  Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

A Zöld Nap Egyesület alakulása óta kiemelten fontosnak tartja, hogy hulladékkezeléssel kapcsolatos problémákat is feltárjanak, megismertessenek. Ennek érdekében számos előadást szerveztek iskoláknak és felnőtt csoportoknak egyaránt, annak érdekében, hogy környezettudatos szemléletüket formálják. Ma még mindig nagy mennyiségű hasznosítható anyag kerül a kommunális kukákba, melyek jobb helyen lennének a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken, mert így biztosított a hasznosításuk. Harai Adrienn a szervezet tagja az interaktív bemutató során arra buzdított a jelenlévőket, hogy próbáljanak öntudatosan élni és lehetőleg szelektíven gyűjtsék a hulladékot, ezáltal a természetet is megkímélve. A rövid ebédszünetet követően az ozsdolai Sportcsarnok környékén egy játszó zónát alakítottak ki, majd a Kun Kocsárd Általános Iskola és a hilibi általános iskola előkészítő, I–IV. osztályos 77 tanulóját csapatokba osztották és máris kezdődhetett a verseny. A több mint egy órás vetélkedő fő célja a mozgás, a kreativitás, a logikus gondolkodás, valamint az el nem hanyagolható együttműködés, csoportmunka, versenyszellem fejlesztése volt melyek hosszú távon meghatározhatják tanulmányi sikereiket is. Az önfeledten játszó gyermekeket figyelve észrevehető volt, hogy a játék során a saját maguk elé állított akadályokat is örömmel és önként küzdik le.

Köszönjük a gyulafehérvári Caritas lelkes önkénteseinek segítségét a játékok lebonyolításában, valamint Hubbes Kingának a Caritas regionális képviselőjének a meghívást.

 

Videó: 

zoldnap