Séta a szívünkért

share on:

Hazánkban jellemzően keveset mozognak az emberek napi szinten, pedig a magas vérnyomás, a cukorbetegség, illetve az egészségtelen táplálkozásból eredő rizikófaktorok mellett a rendszeres testmozgás hiánya az egyik leggyakoribb oka a szívbetegségek kialakulásának. A kézdivásárhelyi Rotary Klub csatlakozott az országos kampányhoz, partnerségben a Wegener Pro Sanitate Alapítvánnyal és a Zöld Nap Egyesülettel ezzel a könnyed, 3,5 km hosszúságú sétával. Szeretnék hangsúlyozni, hogy a nemzetközi ajánlások alapján már napi legalább 30 perc séta elegendő ahhoz, hogy nagy lépést tegyünk a szívbetegségek prevenciója érdekében.

A szívünknek nemcsak érzelmi, hanem fizikai odafigyelésre is szüksége van.

A szerda (szeptember 29) délutáni eseményre 16:30-től kezdődik a gyülekező, a séta startjánál a W. Wegener parkban, maga a megmozdulás 17:00-kor veszi kezdetét.

A kijelölt útszakaszon több pihenő pontot is érintünk, mint a Gábor Áron tér és a Molnár Józsiás park. A Kicsid Gábor Sportcsarnok előtti téren, a Rotary keréknél egy csoportképre kerül sor. Vissza érkezve az kiinduló ponthoz meglepetésekkel készülünk a résztvevők számára.  
Részvétel korosztálytól független.

A séta alatt vigyázzunk egymásra! Tartsuk be a távolságot, figyeljünk a közlekedési szabályokra!

zoldnap