Rekordszámú résztvevő a tizenkettedik 24 órás szaladáson

share on:

Október 22-23 között 902 személy nevezett be a tizenkettedik alkalommal megrendezett 24 órás futásra. A Zöld Nap Egyesület és a kézdivásárhelyi Önkormányzat Sportirodája azzal a céllal szervezte meg a napot, hogy minél többen mozogjanak, sportoljanak és tegyenek meg bár egy kört az egészségük érdekében. A rendezvényről készült fotók megtekinthetők a szervezet Facebook oldalán!

A legtöbb szaladó a Petőfi Sándor-, a Turóczi Mózes -, Molnár Józsiás Gimnáziumból és az Apor Péter Szaklíceumból érkezett, a sort folytatták a Csipkerózsika Napköziotthon növendékei, a Tanulók Klubja Mazsorett és Ninja Csoportja, a Nagy Mózes Elméleti Líceum tanulói, a KSE jégkorong -, kosárlabda -, kerékpár - ès ifj. labdarúgó szakosztályai és a sportiroda alkalmazottai. Továbbá a nap folyamán szép számban megjelentek a kézdivásárhelyi 34. sz. Gábor Áron Cserkészcsapat, a Borosnyay Kamilla elhelyezési központ lakói, az NMSK asztaliteniszezői, a Zöld Nap Egyesület önkéntesei, Bandi Iringó kangoos lányai, a Kendu Egyesület tagjai, a Senso KFT és a Steel Tonic is képviseltette magát. Ugyanakkor éjszakai futást vállalt a Sporting Budo Karate Klub, a Funkcionális Fitnesz, a Rotary Klub csapata, a céhes város tűzoltói és számos "szabadúszó" is. 

Legfiatalabb résztvevő Kertész Janka (2 éves), míg a legidősebb Ferencz Gábor (83 éves) volt aki két kört szaladt. A nap legkiemelkedőbb teljesítményét Straua Medárd nyújtotta, aki összesen 60 alkalommal kerülte meg a Sportcsarnokban kijelölt távot. Az esemény hangulatát fél héttől Pap Ágnes zumba oktató sikeres ritmikus mozgása színesítette. A megmozdulás hatására várhatóan a résztvevők közelebb érzik majd magukhoz a mozgást, mint a testi és lelki egészség megőrzésének egyik módját; szívesen és gyakrabban űzik majd ezt a sportágat, valamint, látva a figyelemfelkeltő erőfeszítéseket, egészséges életmód kialakítására törekszenek. A résztvevők között csütörtökön (október 24) 14:30- kor ajándékot fogunk kisorsolni a Sportcsarnokban.

Nem utolsó sorban megköszönjük a Kézdivásárhelyi Polgármesteri Hivatal és a Communitas Alapítvány támogatását is. Gratulálunk minden résztvevőnek, aki eljött és hozzájárult a 24 órás futás sikerességéhez.

A szervezők nevében: Kocsis Zoltán (sportiroda vezető) és Ráduly Attila (ZNE elnök)

Fotó: Asiye Demirci, Straua Medárd és Salome Pirtskhelava 

zoldnap