Ötödik alkalommal kerestek kincseket a Nemere Útján

share on:

Zöld Nap Egyesület augusztus közepén ötödik alkalommal szervezte meg az Elemér a Nemerén nevet viselő hagyományosnak mondható bringatúrát, melyre 31 személy nevezett be. A kincskeresés biciklitúrán készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg.

Az előzőleg bejelentkezett három-négy fős csapatok egymással versengve mutathatták meg ügyességüket és oldhatták meg a 43 kilométeres útvonalon elrejtett feladványokat, melyek elvezették őket a célvonalhoz. A nyolc csapatból legkitartóbbnak és legügyesebbnek a sepsiszentgyörgyi Bálint család bizonyult, akik több mint 140 ponttal nyerték el az első helyezést. A képzeletbeli dobogó második fokára pedig a Laciék csapata került fel. A díjazottak gyerekbiciklit, biciklitartozékokat, trikókat, kupákat, okleveleket és egyéb apróságokat tudhattak magukénak. A kincskereső kalandorok a kézdivásárhelyi Ica csárdában pihenhettek meg, számolhattak be a nap eseményeiről és fogyaszthatták el finom, igazán megérdemelt vacsorájukat.

A rendezvény célja többek közt a lakosság érdeklődésének növelése a biciklitúrák irányába volt, rámutatva arra, hogy a biciklizés által nemcsak az egészséges mozgást gyakoroljuk, hanem ugyanabban az időben tágíthatjuk általános műveltségünk határait megismervén térségünket és fejleszthetjük kreativitásunkat valamint a csapatban való együttműködés szellemét is erősíthetjük. 

A bringatúra támogatói: Kovászna Megye Tanácsa, Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság és az Európai Szolidaritási Testület volt. Ugyanakkor a szervezők ezúton gratulálnak és  mondanak köszönetet  minden résztvevőnek a kitartásukért, támogatásukért. Találkozunk jövőben is!

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Derzsi Eszter és Salome Pirtskhelava

zoldnap