Négynapos nappali foglalkoztató tábort szerveztek

share on:

Január 5-8 között a Zöld Nap Egyesület partnerségben a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesülettel és a kézdivásárhelyi Sportirodával ötödik alkalommal szervezett napközis tábort a céhes városban. A táborba tizennyolc 7-10 éves helybeli és kézdiszentléleki iskolás gyerek kapcsolódott be, akik naponta 9-16 óra között különböző, tematikusan felépített tevékenységen vehettek részt. Az eseményről több száz fotó és számos rövid videófelvétel készült, melyekből a legemlékezetesebbek az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

A tábor számos célja közül az egyik kétségtelenül az is, hogy a sportot kedvelő, a természetet szerető  gyerekeket megtalálják, illetve ők is megtalálják az egyesületet annak érdekében, hogy tartós kapcsolat alakuljon ki köztük, azaz rendszeres résztvevőivé váljanak programjaiknak. A gyerekeknek olyan játékos tevékenységeket szerveztek, mely által felhívták figyelmüket a környezettudatosság és az egészséges életmód fontosságára. A tábor nemcsak szituációs gyakorlatokból állt, hanem rengeteg kommunikációs, ráhangoló-hangulatoldó, valamint mozgásos programot is tartalmazott. Ugyanakkor izgalmasabbnál izgalmasabb csapatjátékokban, valamint gondolkodást fejlesztő stratégiai játékokban vettek részt de a kézműves-tevékenység, a számos kifestősök sem hiányoztak a programból. A napközis tábor keretén belül volt még számos labdajáték, teremfoci, görög tánc tanulás, meseolvasás, énektanulás, szaladás és az ívóvízeink fontossága is szerepelt.

Mindezek mellett a szennyvizekről Bandi Zsolt környezetmérnök tartott interaktív bemutatót, Domokos Réka és Lénárt Paula kosárlabdázó, Molnár József, a KSE kosárlabdacsapatának magyarországi edzője pedig egyórás kosaras tevékenységet vállalt. Csütörtökön Hodor Enikő tanítónő segítségével a gyermekjóga rejtelmeibe is betekinthettek, s ezzel párhuzamosan asztaliteniszezésre is sor került. A tábor tevékenységébe a Heal the earth projekt négy ESC önkéntese is bekapcsolódott. A napközis tábor fontos záró aktusa volt a pacalicit. A négy nap alatt gyűjtött pontokért sok - sok ajándékot lehetett begyűjteni. A négy nap alatt igazi barátságok köttettek, új ismereteket szereztek a gyerekek, sok kalandos feladattal, élménnyel lettek gazdagabbak.

Szerző: Ráduly Attila

Támogató: Európai Szolidaritási Testület

Videó: 

zoldnap