Mindennek van kezdete

Mindig is szerettem volna önkénteskedni valahol. Egy sporttevékenységen (pontosabban egy asztalitenisz bajnokságon) találkoztam először a Zöld Nap Egyesület munkásságával, és nagyon megtetszett. Akkor elhatároztam, hogy ott szeretném elkezdeni az önkéntes éveim, de nem volt elég bátorságom személyesen érdeklődni iránta, ezért mikor hazamentem megkerestem a weboldalukat és találtam online formátumba egy jelentkezési lapot amit azonnal ki is töltöttem.

Az első alkalom, mikor becsatlakoztam a tevékenységekbe, az egy nappali bejáros tábor volt gyerekeknek. Kicsit feszült voltam, hogy milyen lesz a társaság, hogy fognak hozzam viszonyulni, de szerencsémre pozitívan csalódnom kellett. Odajöttek, és beszélgettünk, kedvesek voltak, próbáltak felszabadítani engem. Azóta is a nappali táboros programok a legkedvesebb tevékenységeim a szervezetnél, ugyanis nagyon szeretem a gyerekeket. Szeretek nekik segíteni a kézművességben vagy akár felolvasok is számukra. Mindig törekszem arra, hogy amit éppen csinálok egy foglalkozáson, az ne csak nekem legyen élvezetes, hanem a körülöttem lévők szemében is láthassam az érdeklődést. Mivel még tanuló vagyok és sportolok is, sajnos nem mindig van szabad időm programokon részt venni, de amikor csak tehetem akkor megyek.

Mindenkit csak buzdítani szeretnék, hogy próbálja ki az önkéntességet, vagy valamilyen formában próbáljon meg segíteni a körülöttünk élőkön, a természeten, mert a világon nincs annál jobb érzés, mikor szenvedélyből csinálsz valamit, amivel másnak is jót teszel. E mellett pedig csodálatos embereket ismerhettem meg.

Szerző: Hölczer Bernadett