Megnyílt a gyermek a természetben fotópályázat kiállítása

share on:

 Ahogy azt már korábban olvashatták október 7-én nyílt meg a Zöld Nap Egyesület által szervezett fotópályázat kiállítása. Az őszi időpont ellenére egészen nyárias időjárás mellett vehették szemügyre a kiállítást azok, akik Ojtozba látogattak. A megnyitóról készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület facebook oldalán! A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület alakulása óta hatodik alkalommal hirdetett fotópályázatot. A pályázat célja volt a fotósok művein keresztül felhívni a figyelmet a gyermek és a természet közötti szoros kapcsolatra annak szépségeire és értékeinknek megóvására.

 Az egy hónapos beküldési határidő alatt 67 versenyző 192 fotója érkezett a zöldek e-mail címére. Jelenleg 27 versenyző 41 alkotása tekinthető meg két héten keresztül az ojtozi Anselmo fogadóban. Október 29-től pedig Kézdivásárhelyen lesznek megtekinthetőek a legjobb fotók. A 41 pályamű elektronikusan is megtekinthető az alábbi linken . Ez nem jöhetett volna létre a Kovászna Megye Tanácsa és a Niko Kft. segítsége nélkül. Ezúton is köszöni a szervező egyesület a támogatásukat.

 A beküldött pályázatokat független 4 tagú zsűri bírálta el. (Nagy Lajos, Bede Gábor, Kelemen Gábor és Vetró András.) A megnyitó első felében Ráduly Attila a Zöld Nap Egyesület elnöke a résztvevőkkel ismertette a pályázati kiírást. A köszöntő után a jelenlevők meghallgatták Szabó Lőrincz versét György Andrea előadásában. Nyertesek névsora: I díjazott: Török Csaba - Tölgyfa (Marosvásárhely) II. díjazott: Datki Gyöngyvér - Kiváncsiság (Zabola) III. díjazott: Horváth Rudolf - Tass - Kis vezér I (Sepsiszentgyorgy) Dicséretben részesült: Both Bernadett - Katt (Kovászna) Lukács Levente - (Marosszentgyörgy) Közönségdíjban részesült: Kertész Júlia Melinda - (Kézdivásárhely) Gratulálunk minden nyertesnek! A szervezők jövőben ismét „kalandra” hívják a fotósokat. Kövessék figyelemmel a szervezet portálját. Szerző: Ráduly Attila Fotó: Gayane Asatryan

zoldnap