Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Kincset kerestek a Nemere Útján

Szeretsz bringázni és él benned egy kis kalandvágy is? Így hangzott a Zöld Nap Egyesület felhívása, arra a biciklis kincskereső versenyre, melyet első alkalommal szervezett meg szeptember 13-14. között a Nemere Útján. A versenyre 3-4 fős csapatok jelentkezhettek. Minden csapat saját magának választott nevet így érdekesnél érdekesebb csapatnevekkel találhattuk szembe magunkat. A tíz benevező csapat: a Jókedvűek, Bike Forever, B.Á.R., Szemfülesek, CSK1, Kerekes kalózok, Aranyások, Senso, T.B.T., Kicsi Team nagy lelkesedéssel küzdött meg az útvonalún talált feladatokkal. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg.

Amire szükségük volt a csapatoknak az nem volt egyéb, mint: bicikli, fényképezőgép vagy okos telefon, kalandvágy, kreativitás, logikus gondolkodás és már is indulhattak a szombati kincskeresésre. A versenyben nem kimondottan a gyorsaság számított, hanem az útvonalon talált feladatok helyes megoldása, a kincsek feltárása. A kincseket Kézdivásárhely, Oroszfalu, Futásfalva és Ikafalva településeket érintve kellett megtalálni. A háromfős zsűri (Bardócz Csaba ikafalvi lelkipásztor, Celine Berthier EVS önkéntes és Ráduly Attila a ZNE elnöke) nyertesnek maximális pontszámmal a Bike Forever: Oláh Attila, Kovács Tihamér, Rózsa László és Czifra József) baráti társaságot értékelte. Második helyezést a Szemfülesek a harmadikat pedig a B.Á.R csapata nyerte el. A szervezők az első két csapatot egy 200 Ron értékű nyereménnyel jutalmazták, a díjat hétfőn a Profi Rádió Basszus című reggeli műsorában adta át az egyesület elnöke a két nyertes csapat a Bike Forever és a Szemfülesek képviselőinek. A vasárnapi nap színesebbé tételének érdekében biciklitúrával zártuk a kincskeresést a Nemere Útján áthaladva Ikafalva, Felsőcsernáton (Malom és Csókás feredő), Márkosfalva, Martonfalva, Hatolyka, Szentkatolna és Kézdivásárhely útvonalon. A rendezvény célja az volt, hogy növeljük a lakosság érdeklődését a biciklitúrák irányába, rámutatva arra, hogy a biciklizés által nemcsak az egészséges mozgást gyakoroljuk, hanem ugyanabban az időben tágíthatjuk általános műveltségünk határait megismervén térségünket és fejleszthetjük kreativitásunkat valamint a csapatban való együttműködés szellemét is erősíthetjük ezáltal. Aki meg nem tudott eljönni, annak hadd szolgáljon egy kis ízelítőül a játékban szereplő feladatokból egy pár: 1. Hol Zsuzsi és Andris lakik Ott vár téged valaki. Keresd őt és mond a jelszót S folytasd tovább utadat. !Fáradságod nincs hiába….. ott ne feledd jussodat… így tudod meg következő célpontod! 2. Tudod hol van a Fortyogó? Siess oda! Töltsd meg palackodat hogy szomjadat olthasd. Vár téged egy feladat: készítsd el a csapatod logóját az ottan rendelkezésedre álló anyagokból majd folytasd utadat. Ha csak egy táblát készítesz egy pontot kapsz, ha csapatod minden tagjának egyet, akkor mindegyikre egyet. Tőled függ….de ne feledd a végén nyeremény jár érte! 3. Hagyd el a várost! Bringázz ki Futásfalvára a Nemere Útján. Forgalmas útra ne térj s vigyázz járt utat járatlanra ne cserélj. Használd a térképet az segít majd neked! S ha jó helyre értél a faluban egy forrásra találsz, ahol a következő feladat vár. Ne feledd az úton kincseket lelhetsz, Ha figyelmes vagy s a térképen mész. A szervezők nevében ezúton is köszönöm a segítséget minden egyes önkéntesnek, résztvevőnek, támogatónak, aki bármilyen módon hozzájárultak az esemény megszervezéséhes, lébonyolításához ezáltal sikeresebbé téve azt.

Támogatóink voltak a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság, az Erasmus plusz program és az ikafalvi Református Egyházközség.

Szerző: Derzsi Katalin programfelelős

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video