Ifjúság

share

Kedves Fiatalok! Egy újabb lehetőséget kínál nektek a Zöld Nap Egyesület, hogy kipróbálhassátok magatokat! A résztvevő fiatalok lehetőséget kapnak arra, hogy rövidebb ideig együtt lakjanak más országokból származó fiatalokkal, és ezalatt közös projekteken dolgozzanak együtt. Az ificsere célja a résztvevők fejlesztése a számítógépes alkalmazásokkal kapcsolatos önképzés eszközével, kiegészítve a csapatmunkát és annak transznacionális dimenzióját is. 

Résztvevők száma: 4 (16 és 25 év közötti résztvevő) + 1 (18 év feletti koordinátor / kisérő)

share

2023. október 7 - 13 között a Zöld Nap Egyesület négy önkéntese lehetőséget kapott, hogy részt vegyen egy újabb ificserén, melynek helyszíne az Eger melletti Felsőtárkány volt. A nemzetközi találkozón készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg.

Az alábbiakban a tizenkettedik osztályos Pénzes Botond Mátyás beszámolója olvasható:

share

Kedves Fiatalok! Egy újabb lehetőséget kínál nektek a Zöld Nap Egyesület, hogy kipróbálhassátok magatokat! Ha elmúltál 17 de még nem töltötted be a 35. életévedet, és szívesen ellátogatnál az Eger melletti Felsőtárkányba, hogy ott más fiatalokkal találkozhass akkor jelentkezz "Save It Yourself - energiahatékonysági tapasztalatcsere és módszerek" címmel induló ifjúsági cserére. A program az Erasmus+ Program résztámogatásával valósul meg 2023. október  7 - 13 között egri, felvidéki és székelyföldi fiatalokkal.

share

2023. augusztus 28. és szeptember 3. között a Zöld Nap Egyesület által kilenc résztvevő (8 fiatal + 1 csapatvezető) kapott ismét lehetőséget, hogy részese lehessenek egy újabb kalandnak Szlovákiában, egy felvidéki kis városban, Nagykaposon. A csapat tagjai Babos Boglárka, Borsó Andrea, Deák Helga-Ajnácska, Szász Nóra, Gál Bence, Vajna Ákos, Venczel Tamás, Bartók Hunor és a Zöld Nap Egyesület elnöke Ráduly Attila.  A program a “Green is the new chic” nevet viselte és fő célja a környezetvédelem fontosságának elmélyítése és tudatosítása a fiatalok életében.

share

Kedves Fiatalok! Egy újabb lehetőséget kínál nektek a Zöld Nap Egyesület, hogy kipróbálhassátok magatokat! A résztvevő fiatalok lehetőséget kapnak arra, hogy rövidebb ideig együtt lakjanak spanyol, szlovákiai magyar és bolgár fiatalokkal, és ezalatt közös projekteken dolgozzanak együtt. Az ificsere elsődleges célja a környezetvédelmi tudatosság növelése, a fiatalok környezettudatosabbá tétele és az európai identitás növelése a résztvevők körében. A program keretében lehetőség nyílik a résztvevők számára új területek megismerésére és speciális tapasztalatok szerzésére!

share

Kedves Fiatalok! Egy újabb lehetőséget kínál nektek a Zöld Nap Egyesület, hogy kipróbálhassátok magatokat! A résztvevő fiatalok lehetőséget kapnak arra, hogy rövidebb ideig együtt lakjanak más országokból származó fiatalokkal, és ezalatt közös projekteken dolgozzanak együtt. Az ificsere célja a mesterséges intelligencia fogalmának ismertetése és az online munkavégzés lehetőségeinek feltárása a digitális platformok segítségével. 

Résztvevők száma: 5 (18 és 30 év közötti résztvevő) + 1 (18 év feletti koordinátor / kisérő)

share

Május 15-én a Zöld Nap Egyesület csapata a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző a "Ne bántalmazz, légy a társam" című Erasmus+ projekt anyaországi, portugál, török és helyi résztvevőinek szerveztek egy több órás izgalmas felfedezőtúrát, minél több különlegességet bemutatva a céhes városról. A városismertető kincsvadászatba az öt regisztrált 9 - 10 fős nemzetközi csapat önállóan, kísérő nélkül, részletes leírással, fényképezőgéppel gyalogosan fedezte fel a környék néhány fontosabb látnivalóit.

share

Kedves Fiatalok! Egy újabb lehetőséget kínál nektek a Zöld Nap Egyesület, hogy kipróbálhassátok magatokat! Ha elmúltál 17 de még nem töltötted be a 35. életévedet, és szívesen ellátogatnál Egerbe, hogy ott más fiatalokkal találkozhass akkor jelentkezz "DigitalGreen – NET a kertben!" címmel induló ifjúsági cserére. A program az Erasmus+ Program résztámogatásával valósul meg 2023. április 29 - május 5 között egri, felvidéki és székelyföldi fiatalokkal.

share

2022. november végén a Zöld Nap Egyesület a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum három (XI, XII – C és a XII - D) osztályába látogatott el. Az eseményen készült fotók megtekinthetőek a szervezet Facebook oldalán.

Oldalak