Ifjúság

share

Május 15-én a Zöld Nap Egyesület csapata a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző a "Ne bántalmazz, légy a társam" című Erasmus+ projekt anyaországi, portugál, török és helyi résztvevőinek szerveztek egy több órás izgalmas felfedezőtúrát, minél több különlegességet bemutatva a céhes városról. A városismertető kincsvadászatba az öt regisztrált 9 - 10 fős nemzetközi csapat önállóan, kísérő nélkül, részletes leírással, fényképezőgéppel gyalogosan fedezte fel a környék néhány fontosabb látnivalóit.

share

Kedves Fiatalok! Egy újabb lehetőséget kínál nektek a Zöld Nap Egyesület, hogy kipróbálhassátok magatokat! Ha elmúltál 17 de még nem töltötted be a 35. életévedet, és szívesen ellátogatnál Egerbe, hogy ott más fiatalokkal találkozhass akkor jelentkezz "DigitalGreen – NET a kertben!" címmel induló ifjúsági cserére. A program az Erasmus+ Program résztámogatásával valósul meg 2023. április 29 - május 5 között egri, felvidéki és székelyföldi fiatalokkal.

share

2022. november végén a Zöld Nap Egyesület a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum három (XI, XII – C és a XII - D) osztályába látogatott el. Az eseményen készült fotók megtekinthetőek a szervezet Facebook oldalán.

share

2022. október 20- 24. a Zöld Nap Egyesület 10 tagja lehetőséget kapott, hogy részt vegyen egy újabb ificserén. Ezúttal Olaszország egyik idillikus kisvárosába, Udinébe látogattak. Jelen voltak a Székelyföldről induló csapat mellett a Friuli-Venezia Giulia régió Gemona városából, valamint Ljubljanából az érdeklődő, lelkes fiatalok. A nemzetközi találkozón készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg.

share

Október 25 - 28 között a Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Sportirodával az év ötödik bejárós táborát szervezi meg a céhes városban. A nappali táborba, olyan 7-10 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akik közel érzik magukhoz a természetet és a sportot ugyanakkor hajlandóak új kihívásokban részesülni, új dolgokat elsajátítva főként a kreatív újrahasznosítás és az egészséges életmód terén.

share

Zöld Nap Egyesület az első fortyogófurdői Balloon fesztiválra is kiviszi Pörög a család! címmel népszerű családoknak szóló akadályversenyét. A vetélkedő célja a kézdiszéki (kézdivásárhelyi) családok összekovácsolása egy összetett program keretében, amely egyaránt fektet hangsúlyt a szórakozásra, valamint a mozgás, különböző sportágak, gyakorlatok, logikai feladatok játékos megismerésére, végrehajtására és annak megoldására is.

share

A koronavírus miatt az elmúlt két év különösen nehéz volt az európai fiatalok számára, ők voltak azok, akik online tanultak, tőbb időt töltöttek a digitális fiktív kapcsolatok kiépítésével. A kapcsolattartás hiánya a valós életben magányhoz vezethet, ami a mentális egészség egyik kockázati tényezője. Ennek a cserének az egyik célja, hogy támogassa a fiatalokat visszazökkenteni a mindennapi életbe, ugyanakkor a jelenlévő országok képviselői megosztják az általuk használt módszereket.

share

2022. augusztus 16 - 22. között a Zöld Nap Egyesület képviseletébe egy újabb ificserén vehettek részt fiataljaink. Az ificsere helyszíne a Szlovén fővárostól, Ljubljanától mintegy 20 kilométerre fekvő Zelimlje település volt. A résztvevők kilenc ország (Olaszország, Észtország, Lengyelország, Szlovákia, Portugália, Lettország, Észak-Macedónia, Szlovénia és Románia-Székelyföld) fiataljai voltak. A nemzetközi találkozón készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg.

share

Kedves Fiatalok! Egy újabb lehetőséget kínál nektek a Zöld Nap Egyesület, hogy kipróbálhassátok magatokat! Ha elmúltál 17 de még nem töltötted be a 35. életévedet, és szívesen ellátogatnál Egerbe, hogy ott más fiatalokkal találkozhass akkor jelentkezz "ctrl+alt+del" címmel induló ifjúsági cserére. A program az Erasmus+ Program résztámogatásával valósul meg 2022. szeptember. 18. - 24 között egri, felvidéki, kárpátaljai és székelyföldi fiatalokkal.

share

Gondolkodtatok el már azon, hogy mi minden előtt sétáltok el nap mint nap? Vagy, hogy mi minden vesz el az utcák forgatagában?  Milyen lehetőségeket rejt magában egy városi séta?

Ha ismeritek a céhes város központját vagy felszeretnétek jobban fedezni, figyelve az apró kis részletekre is, akkor gyertek el vasárnap augusztus 28-án 14 - 15 óra között a Református templom udvarára a Zöld Nap Egyesület standjához. Kapcsolódjatok be a Nézz Szét interaktív játékunkba, ugyanakkor különböző zöld játékokkal is várjuk az arra járókat.

Oldalak