Játszva tanultak az ikafalvi Művelődési Napokon

share on:

2020. augusztus 23 - 24 között a Csillagösvény Egyesület szervezésében került megrendezésre az „Ikafalvi Művelődési Napok”. A rendezvény vasárnap 15 órától hálaadó istentisztelettel vette kezdetét, melyet Gál Orsolya helyi képzőművész tárlatának megnyitója, valamint a szentegyházi Ködszurkáló Kissínház előadása követett. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg.

Hétfőn augusztus 24-én gyermeknapot szerveztek, ahová a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület kapott meghívást különböző játékok lebonyolítására. A nap az egyesület Heal the Earth! (2019-2-RO01-ESC11-064144) projektjének (Ayten Kurnaz törökországi, valamint Veress Nikolett Adrienn magyarországi) ESC önkéntesek bemutatkozásával vette kezdetét. Az önkéntesek által a gyerekeknek lehetőségük volt számos információt megtudni Török,- és Magyarországról betekintést nyerve az adott helyszínek rejtelmeibe is. Ezt követően a huszonkét összegyült,  4-12 éves gyerkőc az egyesület tagjai által elkészített és kidolgozott több órás játékokban kapcsolódhattak be. Az önfeledten játszó gyermekeket figyelve észrevehető volt, hogy a játék során a saját maguk elé állított akadályokat is örömmel és önként küzdik le. A nap zárásaként a gyerekek közös pizzázásban vettek részt.

A Zöld Nap Egyesület köszönetét fejezi ki Bardócz Csaba református lelkésznek a mostani meghívásért, a közös munkáért és nagy nagy köszönet a 11 éves hatékony együttműködésért is.

Szerző: Derzsi Katalin

Fotó: Veress Nikolett Adrienn és Ráduly Attila

zoldnap