Tudj többet, légy jobb! -ismeretterjesztő, játékos előadás

share on:

 Április 4-én Túróczy Margit angol tanárnő meghívta a Zöld Nap Egyesületet a felsőcsernátoni iskolába. Mintegy 50 harmadik, negyedik és ötödik osztályos kisdiáknak nyílt alkalma, hogy találkozhasson a két franciaoszági és a spanyolországi EVS önkéntessel (Elaine Ivassenko, Emmanuelle Baillet és Gema Puerma Castillo). Ezáltal közelebbről is megismerhették a különböző kultúrákat.

 Az eseményen készült fotók az egyesület facebook oldalán tekinthetőek meg. A gyerekek nagy érdeklődést mutattak ezek az országok kultúrái iránt: miután az önkéntesek bemutatkoztak, sok kérdést megválaszoltak, még néhány saját országukból származó gyerekmondókát, gyerekdalocskát is elénekeltek. Mivel a gyerekeknek nemigazán van alkalmuk idegennyelveket hallani, ezért kérték, hogy az önkéntesek mondjanak francia és spanyol szavakat, kérdéseket tettek fel ezekről a kultúrákról, hagyományokról, híres személyiségeikről, valamint az országok fontosabb látnivalóiról.

 A sok új információ megszerzése után a gyerekeknek alkalmuk nyílt, hogy különböző játékokat játszhassanak Túróczy Margit, Ráduly Attila és az önkéntesek vezetésével. Egy dologban biztosak lehetünk: a gyerekeknek emlékezetes marad ez a nap!

Szerző: Emmanuelle Baillet

Fordította: Péter Csilla

zoldnap