Hatodik alkalommal rendeztek 24 órás futást

share on:

 Szeptember 19-én 450 személy vett részt a hatodik alkalommal megrendezett 24 órás futáson Kézdivásárhelyen. A Zöld Nap Egyesület és a városi Sportiroda azzal a céllal szervezte meg e napot, hogy minél többen mozogjanak, sportoljanak és tegyenek bár egy kört egészségük érdekében. Az eseményen készült fotók az egyesület facebook oldalán tekinthetőek meg. Az esős időjárás többször megzavarta a futókat, de ennek ellenére sem szakadt meg a lánc, folyamatosan szaladt valaki a Sinkovits stadion salakján. A jelenlévők mintegy 900 kilométert futottak a 24 óra alatt, a legfiatalabb sportoló János Zoé (1 éves és 3 hónapos), a legidősebb pedig Ferencz Gábor a maga 77 esztendejével.

 Több ízben csoportosan érkeztek a gyermekek, fiatalok és felnőttek: a legfiatalabbak a Csipkerózsika Óvodából jöttek, a legnépesebb csapattal Szigyártó Zsombor testnevelő tanár érkezett a Turóczi Mózes Általános Iskolából, továbbá jelen volt a Petőfi Sándor-, Molnár Józsiás -, az Apor Péter - , a Bod Péter Tanítóképző diáksága tanári kísérettel, a KSE nagypályás labdarúgócsapata, a, Boldog Özséb Ifik, Gábor Áron cserkészcsapat, a városi tűzoltó alakulat, a Nagy Mózes Iskolás Sportklub kézilabda szakosztálya, A sportiroda által működtetett atlétika csoport, a Bikák jégkorongosai, a Sporting Budo Karate Klub sportolói és a NMSK asztaliteniszezői. A legtöbb kört Szigyártó Áron és Kicsi Botond tette meg, ők 101 alkalommal kerülték meg a pályát, ami kevéssel több, mit 40 km fejenként. A megmozdulás hatására várhatóan a résztvevők közelebb érzik majd magukhoz a mozgást, mint a testi és lelki egészség megőrzésének egyik módját; szívesen és gyakrabban űzik majd ezt a sportágat, valamint, látva a figyelemfelkeltő erőfeszítéseket, egészséges életmód kialakítására törekszenek.

 A résztvevők között ma délután 3 órakor ajándékot fogunk kisorsolni a stadionban. Ezúton is köszönetet mondunk a Brooklyn KFT vezetőségének, a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóságnak, a Kovászna Megyei Tanács keretében működő Europe Direct Információs Központnak, a Communitas Alapítványnak és id. Kocsis Zoltánnak (Csernáton) a támogatásáért. Nem utolsó sorban megköszönjük a Kézdivásárhelyi Polgármesteri Hivatal, A Manna Egyesület támogatását is. Gratulálunk minden résztvevőnek, akik eljött és hozzájárult a 24 órás futás sikerességéhez. A szervezők nevében: Ráduly Attila (ZNE elnök) és Kocsis Zoltán (sportiroda vezető, Kézdivásárhelyi Önkormányzat) Fotó: Gema Puerma Castillo, Ráduly Attila és Tőrös Szőke Enikő

zoldnap