Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Hatékonyabb támogatás vállalkozóknak

Azon vállalkozók számára, akik rendezvényeink megvalósításában folyamatos és kiszámítható segítséget kívánnak nyújtani, létrehoztuk a támogató tagság intézményét. A jogi személyek által civil szervezeteknek nyújtott támogatás leírható a cég profitadójából. Az idén ősszel megjelent az Országos Adóhatóság (ANAF) elnökének 1679/2022-es számú rendelete – amit közzétettek a www.anaf.ro oldalon – és ezzel jóváhagyták a cégek jövedelemadójának átirányításához szükséges 177-es számú formanyomtatványt.

A cégek adófelajánlásukat az előző év utolsó adónyilatkozata letevését követő 6 hónapon belül nyújthatják be az adóhatósághoz! Eszerint a cégeknél tavalyról bent maradt, szponzorációra szánható összegeket már most át lehet irányítani a nonprofit szervezeteknek. Ugyanakkor fontos az, hogy a vállalkozások év közben továbbra is szponzorálhatnak, ám ha valaki elővigyázatosságból az általa felajánlható keretösszegnél kevesebbet költött, az a különbözetet a 177-es számú formanyomtatvánnyal felajánlhatja nekünk. 

Törvény szerint a vállalkozások adóalapjuk 20 százalékát fordíthatják szponzorációra, ám a gyakorlat sajnos azt mutatja, hogy a cégek töredéke él ezzel a lehetőséggel. A Zöld Nap Egyesület támogatásához szükséges adatok megtalálhatók itt

A felajánlás határideje 2022. december 25-ig. További információkért, részletekért hívd Attilát – 0766.611066.

Köszönjük felajánlásodat! 

 

Video