Háromszéki óvodásokat ajándékoztak meg

share on:

 A Zöld Nap Egyesület az elmúlt hetekben játékgyűjtési akciót hirdetett meg. A felhívásra Háromszék területéről mintegy 1000 játék gyűlt össze. Az eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület facebook adatlapján. Az ajándékozás mindig is jelen volt a történelemben. A karácsony különösen kiemelt alkalom az ajándékozásra. Az egy játék egy mosoly program célja, hogy mosolyt csaljon karácsonykor a vidéki óvodás gyerekek arcára.

 Az akcióhoz a lakosság mellett csatlakozott a kézdivásárhelyi Turóczi Mózes gimnázium és az 5-ös számú óvoda diákjai is. A begyűlt és becsomagolt játékokat az ünnepek előtt a zöld napos aktivisták a lemhényi Manna otthonba, az ikafalvi, kisborosnyói, nagyborosnyói és a lisznyói óvodákba szállították ki. Az ötletgazda a következőképpen fogalmazott az ajándékozás után: "Láttam az ovis csöppségek arcán a meglepett örömöt, a szemük ragyogott.

 Ez a pillanat volt nekem a Karácsony, és ezt az érzést kívánom otthonra is átmenteni, kívánom mindenkinek az igazi meglepetés örömét." A szervezők ezúton is megköszönik mindenkinek, hogy együtt varázsolhattak egy kis mosolyt a gyerekek arcára. Szerző: Ráduly Attila

zoldnap