Görög Nemzeti Est

share on:

Zöld Nap Egyesület örömmel tudatja, hogy 2021. január 28-án (csütörtök) 18 órakor a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház Nagytermében Görög nemzeti estre kerül sor. Az est házigazdája Polixeni Ntanou, a Heal the earth! projekt görögországi önkéntese lesz.

Szikrázó napsütés, gyönyörű tengerpart, hangulatos tavernák, vendégszerető emberek - ez az ami elsőre beugrik ha Görögországról hallunk. De azt lehet kevesen tudják, hogy Görögországban évi 250 a napsütéses napok száma, ami az itteni mutatók több mint kétszerese és rengeteg szigettel rendelkeznek. A rengeteg ráadásul nem is egy túlzó kifejezés, mivel csak lakott szigetből 227 van Görögországban, lakatlanból pedig akár több ezer is, attól függően, hogy pontosan mit tekintünk szigetnek.

Az este folyamán a résztvevők megismerkedhetnek többek között az ország legszebb szigeteivel és városaival a „hellének vidékén”, amit mindenképp érdemes meglátogatni! Ugyanakkor betekintést nyerhetünk az ország kultúrájába, történelmébe és a hagyományaiba is. A prezentáció videókat, táncokat is magában foglal valamint Xenia segítségével egy pár alapvető görög szót is elsajátíthatnak a résztvevők. Mindenkit várunk szeretettel a Vigadó Művelődési Házban, aki szeretne többet megtudni egy másik országról.

Belépés regisztráció alapján.

» Mindannyiunk egészségének megőrzése érdekében szíveskedjenek betartani a járványügyi előírásokat, így a szájmaszk viselését.
» 37,3 Celsius-fok fölötti testhőmérséklettel rendelkező nézőinket nem áll módunkban beengedni a nézőtérre.
» Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy a kötelező távolság betartása miatt a helyek száma korlátozott!

Támogató: Európai Szolidaritási Testület, Vigadó Művelődési Ház 

zoldnap