Nyolcadik alkalommal emlékeztek meg a békéről

share on:

Több mint száz gyerek, fiatal és felnőtt vett részt szeptember 21-én a Zöld Nap Egyesület és a kézdivásárhelyi sportiroda felhívására azon a happeningen, amelynek célja, hogy az erőszakmentességért kampányoljon.  Idén újdonságként villámcsődülettel, békefutással és a Nézz körül... ragadd meg a békét! című fotókiállítással színesítették a rendezvényt. Az eseményen készült fotók az egyesület facebook oldalán tekinthetőek meg.

A zöldek immár nyolcadik alkalommal csatlakoztak a Nemzetközi Béke Naphoz. Az idén a kézdivásárhelyi Sportcsarnokban előterében alakították ki a béke nemzetközi szimbólumát. A minden évben megszervezésre kerülő happeninget Jánó Kinga a Bod Péter Tanítóképző diákja által előadott népdalai nyitották meg. A csodálatos népdalokat követően a jelenlevők a Bod Péter Tanítóképző Gyöngyvirág tánccsoportjának tizenhárom perces millenniumi villámcsődületébe kapcsolódtak be. A nagy népszerűségnek örvendő flashmob után Ráduly Attila a Zöld Nap egyesület elnöke köszöntötte az egybegyűlteket ismertetve a jelenlévőkkel a rendezvény célját és a béke fontosságát. A megmozduláson felolvasásra került Jánó Tünde a Zöld Nap Egyesület önkéntese által, Ban Ki Mun ENSZ főtitkár erre a napra írt üzenete magyar nyelven. Az esti program színvonalát Zölde Szilvia és Szabó Laura végzős diákok szavalatatai emelték. A happening zárásaként a Tégy egy lépést a békéért! fáklyás békefutással készültek a szervezők. A Békefutás célja egy egyszerű gondolatra épült. Ha én teszek egy lépést vagy erőfeszítést a harmóniáért, vagy ha én magam akár csak egy percre is békésebbé váltam, akkor ezáltal a világ is egy picit jobbá lett. A szervezők köszönik minden résztvevőnek a jelenlétet.

Az esemény partnere a Bod Péter Tanítóképző és a kézdivásárhelyi Nők Egyesülete,  támogatója a Háromszéki Közösségi Alapítvány, a Kovászna Megyei Ifjúsági és Sport Igazgatóság, a megyei és a helyi önkormányzat.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Silvia Blanco Gonzalez

zoldnap