Egy nap a székelyudvarhelyi iskolákban (EVS népszerűsités)

 2013 május 9-én harmadszor tartottak Civil Napot Székelyudvarhelyen, a mozgalomhoz ezúttal kilenc udvarhelyi civil szervezet csatlakozott. Az Agora Alapítványtól a szervezetünk meghívást kapott így a Benedek Elek Pedagógiai Líceumban és a Tamási Áron Elméleti Gimnáziumban tartott a Zöld Nap Egyesület előadásokat az önkéntesség hasznossága témakörben. Az eseményen készült fotók az egyesület facebook oldalán tekinthetőek meg.

 Az On The Green Road (Zöld úton) projekt egyik célja az Európai Önkéntes Szolgálat(EVS) népszerűsítése. Mind a három osztályban Ráduly Attila a szervezet elnöke bemutatta a Fiatalok Lendületben programot, azon belül pedig az EVS alprogramot. Emmanuelle, Elaine és Gema a bemutatkozás után megosztották a diákokkal a motivációjukat az önkéntesség iránt. Néhányan közülük azt kérdezték tőlük Miért választottuk éppen Romániát? A válasz majdnem azonos volt mindhármuk részéről.

 A EVS keretén belül először egy projektet kell választani, nem csak a megfelelő országot kell keresni, mert nehéz megtalálni abban az országban a számodra tökéletes projektet. Ez egy jó tapasztalat , az EVS lehetőséget biztosít arra, hogy megismerd önmagad, amit igazán szeretnél tenni az életben, és egy nagyon jó élménnyel leszel gazdagabb. Még ha nem is annyira jó tanulunk belőle, mert tanulhatunk a negatív helyzetekből is. Szerző: Gema Puerma Castillo

zoldnap