Bringatúra a Nemere Útján a család és egészség hete alkalmával

share on:

2014. június 9-én reggel 9 órától a kézdivásárhelyi sportiroda és a Zöld Nap Egyesület a család és egészség hete alkalmából az idén is megszervezi a kerékpártúrát a Nemere Útján.

A megmozdulás alkalmával az alábbi településeket érintik: Kézdivásárhely - Kézdiszentlélek - Kézdiszentkereszt - Bélafalva - Kurtapatak - Esztelnek - Csomortán - Kézdialmás - Lemhény - Bereck - Kézdimartonos - Ozsdola - Sárfalva - Oroszfalu.

Szükséges felszerelés: az időjárásnak megfelelő öltözet, pénz igény szerint és természetesen a jó állapotban lévő kerékpár. A bringások az egynapos túra alkalmával Lemhényben a Manna Központban szeretetnyelvek a családban címmel egy előadáson vesznek részt és ugyanitt kerül sor az ebédre is. A Nemere Útját a kivitelezők partnereikkel karöltve azzal a céllal hozták létre, hogy feltárja és ismertesse Felső-Háromszék természeti- kulturális értékeit és hagyományait. Az útvonal 30 ásványvízforrást, és 78 kiemelkedő épületet érintve 230 kilométeren át vezet végig Kézdiszék és Orbaiszék mintegy 50 településén. Minden érdeklődőt szeretettel várnak, a 14 éven aluli gyermekek csak írásos szülői engedéllyel jöhetnek a 60 km hosszú kerékpártúrára. (ezzel kapcsolatos formanyomtatvány a szervezőktől igényelhető) Érdeklődni, jelentkezni Ráduly Attilánál (0766.611066) vagy e-mailben a kocsiszo@yahoo.com elérhetőségeken lehet. A túra folyamán kultúrális - természeti látványosságok megtekintésére és szabadidős programokra is sor fog kerülni. Partner: Manna csoport Médiatámogatók: Profi Rádió, Transindex, Szék-helyek, Erdély.ma, Kezdi.info, Székely Hirmondó, Siculus Rádió, Polyp Tv, Háromszék

Szerző: Ráduly Attila

zoldnap