Bemutatták a Nemere útja filmet

share on:

 Kedden délután nagyszámú érdeklődő jelenlétében mutatta be a Nemere útja című dokumentumfilmjét a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület, amely turistacsalogatóként nyújt ízelítőt vidékünk természeti és kulturális értékeiből. Az eseményen készült fotók az egyesület facebook oldalán tekinthetőek meg. - Az elmúlt bő három évben számos partnerrel karöltve hoztuk létre a Nemere útját, rengeteg munka van benne, mintegy ötszáz önkéntes segített kijelölni, felmérni, népszerűsíteni, támogatókat keresni és fenntartani azt – fogalmazott Ráduly Attila, az egyesület elnöke.

 Az alábbi linken teljes terjedelmében megtekinthető a videó: http://www.youtube.com/watch?v=PmMHwwwAUMc&list=UUeT4CJuO9cC7dA0XZ7QgHKw... A több mint 230 km hosszú zöld útvonalon évente több kerékpártúrát is szerveznek, legutóbb május közepén tekertek a zöldnaposok felhívására. A kézdii zöldek minden nyári hónapra terveznek egy biciklitúrát annak érdekében, hogy a résztvevők jobban megismerjék környezetüket. A tizenhárom perces videó magyar narrációval, angol felirattal készült el, főszereplője Ieva Brikmane lett önkéntes, aki turistaként fedezi fel a környék látványosságait, ismeri meg jellegzetes mesterségeit, kóstolja meg különleges ízeit.

 A bemutató részét képezte egy fotókiállítás is, amely a filmkészítés kulisszáit, illetve a zöld út kijelölésének munkálatait mutatja be. A beszámoló a csütörtöki Székely Hírmondóban jelent meg. Szerző: Bartha Zsófia

Fotó: Sebestyén Henrietta

Támogató: Háromszéki Közösségi Alapítvány, Fiatalok Lendületben program és a Vigadó Művelődési Ház

zoldnap