Az idén is megszervezésre került az esti bringázás

share on:

Augusztus 26-án a Zöld Nap Egyesület partnerségben a helyi Sportirodával Bringázz az éjszakában címmel harmadik alkalommal szervezett bringatúrát a céhes városban és a Nemere Útján. Az esti órákban történő biciklizés során a több mint ötven résztvevő kerékpáros azzal a céllal gyűlt össze, hogy demonstrálja a láthatóság és az észlelhetőség fontosságát. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg.

A szerda esti kerékpáros akción való részvétel feltétele az volt, hogy a bicikli a KRESZ-szabályoknak megfelelően legyen kivilágítva, a kerékpáros öltözete pedig megfeleljen. Mint tudjuk sötétben, kellő világítás nélkül láthatatlanok vagyunk. Ez nem csak saját magunk életét veszélyezteti, hanem másokét is és nem utolsó sorban a törvény tiltja az éjszakai kerékpározást megfelelő kivilágítás hiányában. A regisztrációt követően a Senso KFT tulajdonosa Gyenge Attila az éjszakai láthatósági felszerelésekről tartott egy rövid bemutatót, ezen termékek egy részét a résztvevők a helyszínen ki is próbálhattak. A 10 kilóméteres tekerés után a bringások visszatérve a Kicsid Gábor Sportcsarnok előtti térre sorsoláson vettek részt, a szerencsések kisebb meglepetésekkel tértek haza. 

Az esti bringázás legfiatalabb résztvevője a 3 éves Orbán Zsófia volt. Az eseményen szép számban képviseltette magát a KSE - kerékpárszakosztály és a Kendu Egyesület tagjai is. "Nagy öröm számunkra, hogy túráinkkal nem csak Kézdiszék kulturális értékeihez tehetünk hozzá, hanem a kerékpáros közösséget is erősíthetjük, népszerűsíthetjük a közlekedés ezen formáját." - nyilatkozta az egyik szervező. 

Az esemény a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és az Európai Szolidaritási Testület résztámogatásával valósult meg.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Ayten Kurnaz

Videó: 

zoldnap