Az idei év harmadik nappali táborát szervezték meg

share on:

Április 6 - 9 között a Zöld Nap Egyesület partnerségben a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesülettel és a kézdivásárhelyi Sportirodával betartva a járványügyi előírásokat hetedik alkalommal szervezett napközis tábort a céhes városban. A táborba tizenkilenc 7-10 éves helybeli és kézdiszentléleki iskolás gyerek kapcsolódott be, akik naponta 9-16 óra között különböző, tematikusan felépített tevékenységen vehettek részt. Az eseményről több száz fotó és számos rövid videófelvétel készült, melyekből a legemlékezetesebbek az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

A tábor számos célja közül az egyik kétségtelenül az is, hogy a sportot kedvelő, a természetet szerető  gyerekeket megtalálják, illetve ők is megtalálják az egyesületet annak érdekében, hogy tartós kapcsolat alakuljon ki köztük, azaz rendszeres résztvevőivé váljanak programjaiknak. A gyerekeknek olyan játékos tevékenységeket szerveztek, mely által felhívták figyelmüket a környezettudatosság és az egészséges életmód fontosságára. A tábor nemcsak szituációs gyakorlatokból állt, hanem rengeteg kommunikációs, ráhangoló-hangulatoldó, valamint mozgásos programot is tartalmazott. Ugyanakkor izgalmasabbnál izgalmasabb csapatjátékokban, valamint gondolkodást fejlesztő stratégiai játékokban vettek részt de a kézműves-tevékenység, a számos kifestősök sem hiányoztak a programból. A napközis tábor keretén belül volt még számos labdajáték, teremfoci, asztaliteniszezés, zokni újrahasznosítástánctanulás, meseolvasás, énektanulás és szaladás is. 

Mindezek mellett a tábor meghívottja volt az angliai David Speight is, aki az afroperui eredetű, fából készült cajón ütőhangszer bemutatásával és annak kipróbálásával emelte az esemény színvonalát. Kedden pedig a kézdivásárhelyi Székely Kutyaklub vezetője Forró Béla Kyra terápiás kutyával tartott egy érdekes előadást a kutya–ember barátságról. A tábor tevékenységeibe a Heal the earth és a Heal the earth, reloaded edition projektek ESC önkéntesei is bekapcsolódtak.  A négy nap alatt igazi barátságok köttettek, új ismereteket szereztek a gyerekek, sok kalandos feladattal, élménnyel lettek gazdagabbak.

Szerző: Ráduly Attila

Támogató: Európai Szolidaritási Testület

Videó: 

zoldnap