Az év első csapatépítő hétvégéje

share on:

2022. február elején a Zöld Nap Egyesület vezetősége az önkéntesei számára az év első csapatépítő tréningjét szervezte meg. A kétnapos tréning tartalmazott interaktív előadást, kvízt, csoportépítő, bemelegítő jégtörőket, valamint filmvetítést is. Az eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook oldalán.

Első nap, a kézdivásárhelyi Sportszálló társalgójában, az örményországi Davit Mamulyan ESC önkéntes koordinálásával zajlott a kétnyelvű szakmai értekezlet, csapatépítő tréning, ahol számos kreatív, kommunikációs, önismereti és mozgásos tevékenységek variálásával olyan ismeretek sajátítottak el a résztvevők, amelyek nagyban hozzájárulnak a kommunikációs készségek fejlesztéséhez, valamint a figyelem-és memória erősítéséhez. Ezt követően a résztvevők kiértékelték és átbeszélték az elkövetkező időszak fontosabb tevékenységeinek fejlesztési tennivalóit is és egy közös vacsorával zárták a szombati napot. 

A rendezvény másnapján a jelenlévő önkéntesek először a sepsiszentgyörgyi Salvatore Egyesület elsősegélynyújtás bemutatón vettek részt. Többek között az újraélesztésről, az általános sürgősségekről, az idegentestes fulladásról és a csecsemő, kisgyerek újraélesztés lépéseit tanulhatták meg, majd az elméleti tudást gyakorlatba is ültethették. Az interaktív bemutatót követően egy két órás társasjátékozással és egy filmnézéssel fejezték be a tréninget. "Úgy érzem, mindenki számára egy nagyon jó csapatépítő program volt, hiszen csak együttműködve, közösen tudunk újabb programokat kigondolni s megszervezni." - nyilatkozta az egyik résztvevő. 

Szerző: Ráduly Attila

Támogató: Sportiroda és az Európai Szolidaritási Testület

Fotó: Fozocoș George és Petek Taykan

zoldnap